söndag 28 september 2008

Här kommer de utlovade bilderna från vårt nya hem. Måste säga att jag själv är väldigt nöjd med både väggar och golv.

Hallen

TV-rummet

Och några bilder från köket
Idag när jag kom hem från en lite shoppingtur så var det bara att sätta igång med trädgården. Klippte gräset med vår käcka gamla klippare (det gick som hejsan) och sen var det ju bara att ta krattan å kratta ihop allt gräs eftersom det inte finns något som samlare upp gräset på gräsklipparen. Tur att vi inte har större tomt. :) Titta så fint det blev!

lördag 27 september 2008

Oj oj oj

Här händer det grejer! Nu de senaste dagarna har det gått undan. Golvet är lagt även i hallen och lister är uppsatta. Vi har t.o.m. kommit så långt att några möbler har fått flytta in från garaget. Och mitt under mitt besök på bokmässan ringde de från Mio och sa att vår soffa kommit, JIPPI! På onsdag kommer den levererad så då är det bara att krypa upp å mysa i den. :) Ska försöka hinna lägga ut lite bilder imorgon så ni får se hur fint det blir här.

onsdag 24 september 2008

Nu blir allt vitt!

Nu börjar vi se stora förändringar på undervåningen. Tv-rummet har fått vitt färg på lister och väggar. Fönstren är även de vitmålade. På en av väggarna har vi satt upp en fondvägg som går i vit-gråa toner. I eftermiddag har vi lagt valnöts golv i rummet och även hunnit börja måla hallen vit.

söndag 21 september 2008

Flyttlass

Då har det lilla flyttlasset på fem kärror gått från lägenheten till huset. Nu är alla sakerna flyttade men tro inte att vi har fått in dem i huset. Nu mera har vi ett väldigt välmöblerat garage. Det är först när vi är färdiga med renoveringen på undervåningen som möblerna kan få flytta in.



Med god hjälp fick vi till slut med oss alla sakerna (fast jag trodde aldrig att det skulle ta slut). Har även hunnit städa lägenheten med hjälp av mamma idag. Det är så skönt att vi kan lämna ifrån oss nyckeln imorgon.


Ja, det är ju helt otroligt att allt kom med helt!

Tack alla för hjälpen!

lördag 20 september 2008

Sovrum



Lite bilder på vad vi har gjort de senaste dagarna. Sovrummet har fått tre beige väggar och en brun fondvägg. Alla bruna lister och fönster samt tak har målats vitt. Nu är det bara möbler som saknas.

torsdag 18 september 2008

Takmålning


Vår första natt i huset blev i det omtalade orange rummet. Efter hårt arbete var vi så trötta så det var inte svårt att somna. :)

De två första dagarna såg det inte ut att hända något här i huset. Det gjordes bara tråkiga saker som att måla lister och fönster. I dag har det verkligen börjat hända saker med väggar och tak. Jag fick äran att måla taklisterna i hallen. På söndag går hela flyttlasset så då behöver vi ha kommit en bit!

onsdag 17 september 2008

Nu är vi igång!

Nu har vi äntligen fått huset och börjat renovera. Man kan säga att vi klivit in i vår egen lilla flytta-renovera-bubbla, det är bara huset som gäller. Vi har nu börjat renovera sovrum, vardagsrum och hallen. Just nu är det inte så vackert men det kommer det bli om ett tag. Vi har även hunnit flytta en hel del lådor och packat in i skåpen. I natt blir det nog första natten i huset (på en madrass). Ska snart lägga upp lite bilder så ni får se hur det går för oss.

söndag 14 september 2008

Jippi!!!

Imorgon får vi äntligen nyckeln till huset!

torsdag 11 september 2008

Tre dagar kvar!

Nu är det inte länge kvar. Nu har vi bara helgen på oss att packa och plocka ihop våra saker i lägenheten. På måndag får vi huset och då börjas det renovera. Det ska läggas golv, tapetseras, målas och det viktigaste brun-saneras! Efter som större delen av huset har bruna lister och dörrkarmar så finns det ju lite att göra. Men vi får god hjälp med allt jobb så efter en vecka ska vi nog kunna bo där. Idag är sambon och hämtar all färg och tapet som vi har beställt, ska bli så kul att äntligen få börja!

måndag 8 september 2008

Shopping i helgen

Här är helgens inköp på Ikea: Efter tips från vänner så blev det en svart rya-liknande matta till rummet och två plädar till nya soffan. Vi plockade även ner en lampa i vagnen som kommer att hänga över bordet i köket. Nu längtar jag sååååååååå mycket på att få plocka in allt i huset.

fredag 5 september 2008

torsdag 4 september 2008

En liten holk

Är för tillfället väldigt inne på skogstema. Med träd, djur, vatten och allt annat som hör skogen till. Om jag får som jag vill så kommer det att sitta en fågelholk någonstans i huset. (Sambon är dock inte lika förtjust i det som jag) Fick ju några tips av att se den senaste Arn-filmen, med träd och en bäck i sovrummet (lite svårt att få till i ett kedjehus).

måndag 1 september 2008

Kan inreda flera gånger om dagen



Åhléns har en rolig grej på sin hemsida. Du får en egen lägenhet att inreda. Är du inte nöjd med sakerna så är det bara att klicka på dem så poffar de bort och du kan byta ut till något nytt. Tänk om man kunde göra så hemma oxå. Då skulle jag poffa bort några saker varje vecka och byta ut bara för att det är roligt.

Inred din egen lägenhet i Åhlénshuset